سازگاری
رفتار
پذیرش دورکاری
هنجار
کنترل رفتار ی
شکل ۳-۱۶) شاخص استخراج شده از مقاله لینگ و همکاران
در سال ۲۰۰۵ نلسون اولی در پژوهشی به بررسی پذیرش دورکاری در مالزی پرداخته است .او عوامل اصلی و موثر در پذیرش دورکاری را استخراج و بصورت شکل زیر ارائه کرده است :
شکل ۳-۱۷) مدل پذیرش دورکاری در مالزی
پذیرش دورکاری
درک از مزایا
زیرساخت دورکاری
محدودیت های کار
ساختار سازمان
نگرش
سازگاری
محیط
تابتثادبث
این پژوهش در بین شرکت مالزیایی و شرکت های بین المللی در ماازی نتایج مختلفی در پی داشته است .فاکتور زیر ساخت دورکاری در پذیرش دورکاری در شرکت های مالزیایی تاثیر بیشتری داشته است .سازگاری و طبعیت کاری که بایددر دورکاری انجام شود فاکتور مهمی در هردو نوع سازمان است .و مشکل اساسی شرکتهای مالزیایی در پذیرش دورکاری طبعیت و نوع کاری است که انجام می دهند
همچنین نتایج تحقیق نشان داده که شرکت های بین المللی تمایل به پذیرش دورکاری بیشتری از خود نشان داده اند و از مزایای دورکاری بیشتر بهره مند می شوند .شرکت های بین المللی نوآوری بیشتری دارند و برخلاف شرکت های سنتی کمتر بصورت ساختاری عمل می کنند .این ساختاری عمل کردن مخصوصا در نحوه مدیریت کارکنان در دورکاری مشکلاتی بالقوه پدید می اورد که مانع پذیرش دورکاری میشود .
جدول ۳-۱۰) شاخص استخراج شده از پذیرش دورکاری در مالزی
اطلاعات بیشتر | شاخص استخراج شده | موضوع |
نلسون اولی ۲۰۰۵ | فرهنگ سازگاری |
بررسی پذیرش دورکاری در مالزی |
فرهنگ
سازگاری
رفتار
پذیرش دورکاری
هنجار
کنترل رفتار ی
شکل ۳-۱۸) مدل پذیرش دورکاری در مالزی
در سال ۲۰۰۸ در پایان نامه “مدیریت اجتناب از رد خلاقیت” به مدلی برای پذیرش دورکاری مبتنی بر تئوری انتشار نوآوری پرداخته شده است. دورکاری در وزارت دفاع بکارگیری شده ولی آمارها نشان از آن داشته که اجرای آن با موفقیت پیش بینی شده در تضاد بوده است .در این پایان نامه تامین تکنولوژی مرتبط با دورکاری و منابع را از ۵ عامل مهم مورد پذیرش قرار نگرفتن دورکاری عنوان کرده است .برای بررسی عوامل موثر بر پذیرش دورکاری در راستای بهبود برنامه دورکاری و علل کاهش رشد مشارکت در دورکاری در وزارت دفاع مطالعه ای طراحی و پیاده سازی شد در این مطالعه بر اساس مدل IDM انجام شده است. اگر تصمیمهای شخصی و سازمانی با خلاقیت و نوآوری ناسازگار باشد منجر به عدم تصمیم به استفاده میشود. دادههایی که جمع آوری شده صحت ادعای IDM را تایید میکندمدل IDM تئوری انتشار نوآوری و تئوری تصمیم گیری است و برای شناسایی و حل درصد مشارکت کم در برنامه دورکاری ابزاری عملی است.مدل IDM ناتوانی در مشارکت در برنامه دورکاری را توسط درک از ناسازگاری بیان می کند.این ناسازگاری بین خلاقیت دورکاری و تصمیم گیریهای کارمندان واجد شرایط ای است که خواه یا ناخواه در برنامه دورکاری مشارکت میکنند.دادههای این مطالعه از OPM (اداره مدیریت فردی ) و GSA (سرویسهای کلی ادمین )جمع آوری شده است.دیگر دادهها از سیستم اطلاعاتی دفاع DISA جمع آوری شده است.دادههای دورکاری شامل استفاده از مراکز دورکاری در بازه ۴ ساله کاهش داشته است. این دادهها مدیریت برنامه دورکاری را از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به نمایش گذاشتهاند.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شکل ۳-۱۹) مدل پذیرش دورکاری مبتنی بر IDM در وزارت دفاع آمریکا
این مدل به مدیران دورکاری کمک میکند موقعیتهای رد خلاقیت را شناسایی کرده و به منظور افزایش نرخ مشارکت در دورکاری توضیحی برای چگونگی اصلاح این چنین موقعیتهایی ارائه میدهد به منظور رسیدن به نرخ مشارکت بالا و ثابت خلاقیت در دورکاری باید از ابتدا به منافع کاربران نهایی و به پذیرش از دید آنها توجه شود. DISA نشان داده که بعد از به کارگیری مدل ۵۸% نرخ رشد دورکاری داشته است.
جدول ۳-۱۱) مدل پذیرش دورکاری توسط جانسون