R24
۶۳/۲۱
۶۴/۲۳
۱۲/۹
۸۹/۲۵
نتایج حاصل بیانگر تغییراتی در فام و عمق رنگی نمونه ها در شرایط و غلظت های مختلف و دندانه های مختلف می باشد. در نمونه های دندانه شده با دی کرومات پتاسیم اندکی کاهش در مقادیر L* را نشان می دهد، مقادیر L* در غلظت های مختلف رنگی به صورت کاهشی می باشد که نشان از کاهش میزان روشنایی نمونه ها و افزایش شدت رنگی است (شکل ۴-۱). همچنین در این نمونه ها در مقادیر a*, b* در هر سه غلظت رنگی افزایش پیدا کرده است، که نشان از افزایش شفافیت و خلوص رنگ می باشد. در نمونه هایی که با دندانه های زاج سفید و کلرید قلع دندانه شده اند به خصوص در شرایط مافوق صوت در تمامی غلظت ها، مقادیر a*, b* بیشترین افزایش را دارد که سبب قرمزتر و درخشان تر شدن نمونه ها شده است (شکل ۴-۲). میزان a* در نمونه های رنگرزی شده به کمک امواج مافوق صوت افزایش پیدا کرده است. از بررسی های انجام گرفته و شرایط حاصل استنباط می شود که رنگرزی در شرایط مافوق صوت اثر بهتری بر عمق رنگی نسبت به رنگرزی در شرایط متداول داشته است. که این تغییرات شامل افزایش عمق و پر رنگ تر شدن نمونه شده است (شکل ۴-۳).
شکل۴- ۱٫ مقایسه میزان روشنایی (L*) نمونه های رنگرزی شده با روناس در غلظت های مختلف رنگی (دندانه زاج سفید، شرایط مافوق صوت)
شکل۴-۲٫مقایسه مولفه های a*b* نمونه های رنگرزی شده با روناس در غلظت های مختلف رنگی (دندانه زاج سفید، به کمک امواج مافوق صوت)
شکل۴- ۳٫مقایسه مولفه های a*b* نمونه های رنگرزی شده با روناس به کمک امواج مافوق صوت و شرایط متداول (۴۰%رنگ، دندانه زاج سفید)
۴-۳ اندازه گیری مختصات رنگی و اختلاف رنگی نمونه های رنگرزی شده با رنگزای وسمه
بررسی نتایج نشان می دهد که استفاده از دماها و غلظت های مختلف رنگی در رنگرزی وسمه فام ها و عمق های رنگی متفاوتی حاصل می شود. مقادیر L* با بیشتر شدن غلظت های رنگی کاهش یافته، بنابراین شدت رنگی افزایش یافته است (شکل ۴-۴). همچنین در غلظت های بالاتر رنگی مقادیر -a* نمونه ها کاهش یافته و -b* نمونه ها افزایش یافته است. میزان مقادیر -a* در غلظت های پایین تر بیشتر از غلظت های بالاتر است (شکل ۴- ۵). مقادیر a*b* در نمونه های در دماهای پایین کاهش یافته و در دماهای بالاتر افزایش یافته است. بنابراین مقادیر -b* در دماهای بالاتر دارای خلوص و شدت رنگ بیشتری است (نمودار۴- ۶). با توجه به نمودار شماره ۴- ۷ و جدول ۴- ۴ مشاهده می شود که مقدار a*- در نمونه رنگرزی شده در شرایط متداول کاهش یافته است و مقدار -b* نمونه های رنگرزی شده افزایش یافته است. همچنین نمونه های رنگرزی شده به کمک امواج مافوق صوت از اختلاف رنگی کمتری نسبت به نمونه شاهد برخوردار هستند. نتایج حاصل نشان می دهد که رنگرزی وسمه به کمک امواج مافوق صوت دارای شرایط بهینه تر و فام رنگی بهتری نسبت به شرایط معمول می باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول۴- ۴٫نتایج مولفه های رنگی نمونه های رنگرزی شده با وسمه
کد نمونه
L*
a*
b*
∆E
نمونه شاهد(V2)
۴۵/۴۰
۵۹/۵-
۳۷/۱۳-
—–
V1
۸۲/۴۰
۶۲/۶-
۷۶/۱۲-
۲۵/۱
V3
۲۹/۴۰
۰۱/۷-
۰۱/۱۴-
۵۶/۱