Q56-Q61
۹۶۶/۰
وفاداری به محصول
Q62-Q66
۹۷۱/۰
ادراک از بومی بودن محصول
Q67-Q69
۹۴۱/۰
باور مذهبی
Q70-Q73
۹۶۶/۰
کل پرسشنامه
۹۵۶/۰
با توجه به ضرایب آلفای کرونباخ به دست آمده برای متغیرهای پرسشنامه، مشخص است که تمامی مقادیر در حد قابل قبولی قرار دارند. مقدار آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه ۹۵۶/۰ است که مقدار مطلوب و مناسبی است و
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نشاندهنده پایایی لازم برای پرسشنامه میباشد.
۳-۵- روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این پژوهش از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری[۷۶] استفاده می شود که در ادامه توضیحات مختصری در این رابطه داده می شود.
۳-۵-۱- مدلسازی معادلات ساختاری
مدل سازی معادلات ساختاری تکنیکی چند متغیره است که به صورت ترکیبی از تحلیل عاملی و تحلیل مسیر بیان می شود. با بهره گرفتن از این تکنیک آماری میتوانیم یکسری از روابط وابستگی بین متغیرهای بیرونی (مستقل) و متغیرهای درونی (وابسته) را به طور همزمان بررسی کنیم (صادق پور و مرادی، ۱۳۸۹).
۳-۵-۱-۱- مدل معادله ساختاری
در اکثر فرمهای کلی، مدلسازی معادلات ساختاری حاوی دو قسمت است: مدل اندازه گیری، مدل ساختاری
مدل اندازه گیری، قوانین حاکم بر چگونگی اندازه گیری متغیرهای پنهان، بر حسب متغیرهای مشاهده شده را تعیین و ویژگیهای اندازه گیری متغیرهای مشاهده شده را بیان می کند. یعنی مدل اندازه گیری، با روابط میان متغیرهای پنهان و مشاهده شده سروکار دارند. چنین مدلی فرضهایی را در مورد روابط میان مجموعه ای از متغیرهای مشاهده شده تعیین می کند، همانند سوالات پرسشنامه و متغیرهای پنهان که سوالات برای اندازه گیری آن طراحی شده اند.
مدل ساختاری، مدلی جامع و انعطافپذیر است که الگوی میان متغیرهای مستقل و وابسته (که می تواند مشاهده شده و پنهان) را تعیین می کند (صادق پور و مرادی، ۱۳۸۹).
۳-۵-۱-۲- معیارهای نیکویی برازش
پس از برآورد پارامترهای مدل، پژوهشگر با بهره گرفتن از مفهوم نیکویی برازش به مقایسه تئوری( ماتریس کوواریانس تخمین زده شده) با داده های تجربی( ماتریس کوواریانس مشاهده شده) اقدام می کند (ابارشی و حسینی، ۱۳۹۱). در زیر به برخی از مهمترین شاخص ها اشاره می شود:
کای مربع[۷۷]: اصلیترین معیار برای شناسایی انطباق مدل مفهومی با داده های تجربی است. آماره کای مربع دارای دو ویژگی است که به هنگام استفاده از آن در نیکویی برازش، ایجاد مشکل می کند. ویژگی نخست، با افزایش تعداد نمونه، مقدار این آماره نیز افزایش مییابد و دوم، با افزایش تعداد متغیر مشاهدهپذیر، مقدار این آماره نیز افزایش مییابد. بنابراین این آماره به تنهایی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
کای مربع بهنجار یا نسبی[۷۸]: اغلب مقادیر بین ۲ تا ۳ را برای این شاخص قابل قبول میدانند. با این حال دیدگاه ها در اینباره متفاوت است. شوماخر و لومکس(۱۹۸۸) مقادیر بین ۱ تا ۵، کارماینز و مک ایور( ۱۹۸۱) مقادیر بین ۲ تا ۳، اولمن(۲۰۰۱) مقادیر بین ۱ تا ۲ و کلاین (۲۰۰۵) مقادیر ۱ تا ۳ را قابل قبول میدانند.
شاخص برازش هنجار شده بنتلر- بونت[۷۹]، شاخص برازش تطبیقی[۸۰]، شاخص برازش نسبی[۸۱]، شاخص برازش افزایشی[۸۲] ، شاخص توکر- لویس[۸۳]: مقدار این شاخص ها بین یک تا صفر است و هرچه مقدار آنها به یک نزدیکتر باشد حاکی از قابل قبولتر بودن مدل است.
ریشه دوم میانگین مربعات خطای برآورد[۸۴]: مدلهای قابل قبول دارای مقدار ۰۵/۰ یا کوچکتر برای این شاخص هستند. برازش مدلهایی که دارای مقادیر بالاتر از ۱۰/۰ هستند، ضعیف برآورد می شود.
شاخص نسبت اقتصاد[۸۵]: مقداری بین صفر تا یک است. هرچه مقدار آن کوچکتر باشد حاکی از هزینه بیشتری است که پژوهشگر در آزاد کردن پارامترها صرف کرده است.
شاخص برازش هنجار شده مقتصد[۸۶]: اغلب مقادیر بالاتر از ۵۰/۰ یا ۶۰/۰ را برای این شاخص مناسب تلقی کرده اند.
شاخص برازش تطبیقی مقتصد[۸۷]: حداقل مقدار ۵۰/۰ بیشتر مورد توافق است و معیار سختگیرانهتر آن را حداقل ۶۰/۰ تعیین کرده اند.
شاخص نیکویی برازش[۸۸] و نیکویی برازش اصلاح شده[۸۹]: به شدت تحت تاثیر حجم نمونه هستند و تعدادی از پژوهشگران تاکید کرده اند از آنها استفاده نشود. در صورت تمایل به استفاده مقادیر بالاتر از ۹۰/۰
نشاندهنده برازش خوب و کمتر از ۹۰/۰ بیانگر این است که مدل نیاز به اصلاح دارد. در حال حاضر توافق بر عدم استفاده از این شاخصهاست (صادق پور و مراد
ی، ۱۳۸۹).