BID
پیوسته
۰۶۵/۰-
EDU
رتبهای
۰۶۱/۰
REV
رتبهای
۸-۱۰ × ۹۹۹/۰
OK
موهومی
۱۴۷/۰
RC
موهومی
۰۲۸/۰
AS
موهومی
۱۲۱/۰
مأخذ: یافتههای پژوهش.
مقدار اثر نهایی متغیر توضیحی رتبهای درآمد ماهیانه فرد (REV) نشان داد که با فرض ثابت بودن سایر شرایط به طور متوسط افزایش یک میلیون ریالی مقدار این متغیر، احتمال پذیرش مبالغ پیشنهادی برای خرید برنج ارگانیک را ۹۹۹/۰ واحد افزایش میدهد.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
مقدار اثر نهایی متغیر توضیحی موهومی شناخت فواید برنج ارگانیک (OK) نشان داد که با فرض ثابت بودن سایر شرایط، احتمال پذیرش مبالغ پیشنهادی برای خرید برنج ارگانیک را ۱۴۷/۰ واحد افزایش میدهد.مقدار اثر نهایی متغیر توضیحی موهومی مقدار مصرف در هفته (RC) نشان داد که با فرض ثابت بودن سایر شرایط، احتمال پذیرش مبالغ پیشنهادی برای خرید برنج ارگانیک را ۰۲۸/۰ واحد افزایش میدهد.مقدار اثر نهایی متغیر توضیحی نگرش افراد نسبت به برنج ارگانیک (AS) نشان داد که با فرض ثابت بودن سایر شرایط به طور متوسط افزایش یک واحدی مقدار این متغیر احتمال پذیرش مبالغ پیشنهادی برای خرید برنج ارگانیک ۱۲۱/۰ واحد افزایش مییابد. مقدار آماره LRبرابر با ۲۲/۲۵۱ بوده که با توجه به ارزش احتمالاتی صفر بیانگر معنیداری کلی رگرسیون لاجیت برآورد شده است. درصد پیشبینی صحیح الگوی برآورد شده نیز برابر با ۴/۷۷ درصد بوده که قدرت پیش بینی بالای الگوی لاجیت برآورد شده را مورد تأکید قرار میدهد. به بیان دیگر، مدل برآورد شده توانسته است درصد بالایی از مقادیر متغیر وابسته را با توجه به متغیرهای توضیحی پیشبینی نماید. به عبارت دیگر تقریباً ۴/۷۷ درصد پاسخگویان، تمایل به پرداخت پیشبینی شده بله یا خیر را با ارائه یک نسبت کاملاً مناسب با اطلاعات، به درستی اختصاص داده بودند. نظربه اینکه در الگوی لاجیت جهت شناسایی وجود واریانس ناهمسانی از روشهای مرسوم مانند وایتوبروچ – پاگان نمیتوان استفاده کرد،درمطالعه حاضر برای بررسی وجود ناهمسانی واریانس از آزمون پیشنهادی مککینون[۱۱۴](۱۹۸۴) تحت عنوان LM2 بهره گرفته شد. این آماره متکی به روش ضریب لاگرانژ (LM)[115] است و در آن یک رگرسیون تصنعی با بهره گرفتن از نتایج برآوردهای الگوی لاجیت شکل گرفته که امکان آزمون ناهمسانی واریانس را فراهم می کند(مولائی و همکاران، ۱۳۸۸).
الگوی فوق به منظور برآورد حداکثر تمایل به پرداخت (MWTP) برای برنج ارگانیک مورد استفاده قرار میگیرد. این اساس، مقدار انتظاری تمایل به پرداخت اضافی برای یک کیلوگرم برنج هاشمی ارگانیک در قیاس با برنج هاشمی معمولی معادل با ۲۴/۸ درصد است.
۴-۵- نتایج مدل دو مرحله ای هکمن
پس از جمع آوری داده ها برای شناسایی و تفکیک متغیرهایی که بر پذیرش تمایل به پرداخت بیشتر برای برنج ارگانیک و متغیرهایی که بر میزان تمایل به پرداخت آنان موثرند، مدل هکمن در دو مرحله توبیت و رگرسیون خطی وارد شدند. که به قرار زیر است:
۴-۹-جدول نتایج مدل دو مرحله ای هکمن
متغیر
مرحله اول (پروبیت)
مرحله دوم (رگرسیون خطی)
ضریب