Optimizer
Model
-
Future inputs
Future Errors
Constraints
Cost Function
شکل۴- ۱- بلوک دیاگرام کنترلر پیشبین (MPC)
طراحی کنترلر تلفیقی پیشبین- فازی (Fuzzy-MPC)
در این پروژه، هدف، طراحی یک کنترلر جهت کنترل سرعت چرخش پمپ یا همان LVAD میباشد. این کنترلر از چندین بخش تشکیل شده است که روشهای فازی و مدل پیش بین پایه و بنای اصلی این کنترلر را تشکیل می دهند. به همین دلیل، این کنترلر را، کنترلر تلفیقی Fuzzy-MPC مینامیم.
این کنترلر دارای سه بخش اصلی میباشد که از ورودی و خروجیهای دو مدل قلب و قلب-LVAD (در فصل دوم به شرح تفصیلی آن پرداختیم) به عنوان متغیرهای کنترلی بهره میگیرد. در ادامه به بررسی ساختار این اجزای اصلی میپردازیم.
کنترلر مدل پیش بین (Model Predictive Controller)
در طراحی کنترلر مدل پیشبین، از مدل ترکیبی قلب-LVAD به عنوان مدل کنترلی مورد مطالعه بهره گرفتهایم. مقدار فشار خروجی بطن جپ حاصل از این مدل، برای کنترلر پیشبین به عنوان خروجی اندازه گیری شده یا (mo) در نظر گرفته می شود. از مقدار فشار بطن چپ تولید شده توسط مدل قلب طبیعی نیز به عنوان مقدار مرجع (ref) استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
پارامتر دیگری که میبایست به عنوان یکی از ورودیهای کنترلر مدل پیشبین مشخص گردد، اغتشاشات یا نویز میباشد. در اینجا، اغتشاشات را به شکل موجی دارای دامنهای معادل با یک دهم دامنه سرعت چرخش پمپ در نظر گرفتهایم.
در اینجا، افق کنترلی ما مشخص است و این موضوع به واسطه مشخص بودن پارامترهای ما در شرایط نرمال است که توسط مدل قلب سالم ارائه شده است. در نتیجه میتوان از خروجی کنترلر که همان سرعت چرخش پمپ میباشد، برای تنظیم سرعت پمپ استفاده کرد. اما چالشی که وجود دارد این است که، میبایست از رخداد پدیده مکش جلوگیری کنیم و کنترلر پیشبین به تنهایی قادر به آشکار سازی و تشخیص آن نیست. پس باید سیستمی، این وظیفه را بر عهده گیرد. بدین منظور، سیستم محاسبهگر طراحی شده است.
محاسبه کننده اندیس مکش (SI Calculator)
یکی دیگر از بخشهای اصلی این کنترلر، محاسبه کننده اندیس مکش میباشد. وظیفه این بخش اندازه گیری میزان این پارامتر بوده تا بتواند این مقدار را به عنوان ورودی برای کنترلر فازی فراهم نماید. این محاسبه کننده، مقدار دبی پمپ را به عنوان ورودی دریافت کرده و با روشی که در فصل سوم توضیح داده شد، مقدار اندیس مکش (SI) را محاسبه و برای کنترلر فازی ارسال مینماید. در ادامه میبایست این مقدار را برای مقایسه با محدودههای تعیین شده استخراجی از مطالعات انجام شده در محیط آزمایشگاهی، بکار برد تا سرعت چرخش پمپ وارد محدوده خطر یعنی محدودهای که مکش در آن رخ